Wie het verleden verwaarloost, hypothekeert onze toekomst

NIEUWE VOORZITTER
BIJ WATERERFGOED VLAANDEREN

– PERSBERICHT –

Na het overlijden in oktober 2021 van onze begeesterende voorzitter Jean-Jacques Westerlund, bood Kapitein Patrick Blondé zich aan om de functie ad interim-voorzitter op te nemen.

De continuïteit van de werking van Watererfgoed Vlaanderen is voorlopig verzekerd dankzij de fondsen die dankzij Patrick geworven werden.

De familie Westerlund blijft betrokken en Stephanie Westerlund is nu erevoorzitter van Watererfgoed Vlaanderen.

Patrick liet weten dat zijn taak er nu opzit en dat hij zijn functie als ad interim-voorzitter neerlegt.

Onze ondervoorzitter Ludo De Nijs heeft ook aangegeven dat hij het bestuur van Watererfgoed Vlaanderen verlaat. Hij blijft uiteraard geïnteresseerd in de sector van het watergebonden erfgoed en zal zich blijven engageren in een andere vereniging. We zullen ongetwijfeld nog regelmatig contact met hem hebben.

Patrick en Ludo vroegen aan Philip Streitz, die ook al vele jaren in de sector van het varend erfgoed actief is, om voorzitter te worden van Watererfgoed Vlaanderen. Een functie die hij en het bestuursorgaan aanvaardden.

Aan Frits De Waele werd gevraagd om de functie van ondervoorzitter op zich te willen nemen, wat Frits ook aanvaardde.

Beiden hebben gezegd hun nieuwe functies naar beste vermogen te zullen uitvoeren en kijken uit naar een verdere goede samenwerking met zowel het bestuursorgaan, de leden van Watererfgoed Vlaanderen en de verschillende overheden.

We starten nu ook terug met onze bezoeken aan leden van Watererfgoed Vlaanderen. De filmpjes die hier uit voortkomen krijgen inhoud in samenspraak met onze leden. Onze filmploeg met Danny Deckers, verantwoordelijke communicatie, en Els Van Hoof, montage en lay-out, komen graag samen met Philip Streitz ter plaatse.
met vriendelijke groeten,

Philip Streitz
voorzitter@watererfgoed.be

Frits Dewaele
frits.dewaele@watererfgoed.be

Danny Deckers
communicatie@watererfgoed.be 

Woensdag 8 december 2021 keerde Vlotkraan 9 terug na restauratie van het ponton. Daarmee is een eerste restauratiefase voltooid, nl. herstel van het ponton en opfrissen van de kraan. In een volgende fase wordt de kraangiek hersteld en geschilderd.

Aan de Buskruitstraat in Oostende zie je twee “slipways” uit 1931. Deze zijn van Amerikaanse oorsprong: “Crandall Dry Dock Engineers Inc., Cambridge …

Nieuwsbrief februari 2023

Bevraging REGISTER / Antwerp Maritime Academy - Werktuigkundige scheepvaart in lijst van nieuwe knelpuntberoepen / Oostende voor Anker - Gondola's in Oostende / BB11 zeiljachtje te koop / Restart VZW / Open Scheepvaartdagen - uitnodiging

Nieuwsbrief april 2022

In deze nieuwsbrief: De Blankenbergse schuit B1 Sint-Pieter van de VZW De Scute kreeg een nieuwe mast / Tentoonstelling Recht door zee. Navigeren van 1500 tot vandaag / Christiaan Clauwers / Zeiljacht Askoy II wordt definitief beschermd als varend erfgoed / Tewaterlating Bantrysloep «RESILIENCE»