Wie het verleden verwaarloost, hypothekeert onze toekomst

NIEUWE VOORZITTER
BIJ WATERERFGOED VLAANDEREN

– PERSBERICHT –

Na het overlijden in oktober 2021 van onze begeesterende voorzitter Jean-Jacques Westerlund, bood Kapitein Patrick Blondé zich aan om de functie ad interim-voorzitter op te nemen.

De continuïteit van de werking van Watererfgoed Vlaanderen is voorlopig verzekerd dankzij de fondsen die dankzij Patrick geworven werden.

De familie Westerlund blijft betrokken en Stephanie Westerlund is nu erevoorzitter van Watererfgoed Vlaanderen.

Patrick liet weten dat zijn taak er nu opzit en dat hij zijn functie als ad interim-voorzitter neerlegt.

Onze ondervoorzitter Ludo De Nijs heeft ook aangegeven dat hij het bestuur van Watererfgoed Vlaanderen verlaat. Hij blijft uiteraard geïnteresseerd in de sector van het watergebonden erfgoed en zal zich blijven engageren in een andere vereniging. We zullen ongetwijfeld nog regelmatig contact met hem hebben.

Patrick en Ludo vroegen aan Philip Streitz, die ook al vele jaren in de sector van het varend erfgoed actief is, om voorzitter te worden van Watererfgoed Vlaanderen. Een functie die hij en het bestuursorgaan aanvaardden.

Aan Frits De Waele werd gevraagd om de functie van ondervoorzitter op zich te willen nemen, wat Frits ook aanvaardde.

Beiden hebben gezegd hun nieuwe functies naar beste vermogen te zullen uitvoeren en kijken uit naar een verdere goede samenwerking met zowel het bestuursorgaan, de leden van Watererfgoed Vlaanderen en de verschillende overheden.

We starten nu ook terug met onze bezoeken aan leden van Watererfgoed Vlaanderen. De filmpjes die hier uit voortkomen krijgen inhoud in samenspraak met onze leden. Onze filmploeg met Danny Deckers, verantwoordelijke communicatie, en Els Van Hoof, montage en lay-out, komen graag samen met Philip Streitz ter plaatse.
met vriendelijke groeten,

Philip Streitz
voorzitter@watererfgoed.be

Frits Dewaele
frits.dewaele@watererfgoed.be

Danny Deckers
communicatie@watererfgoed.be 

Nieuwsbrief april 2022

In deze nieuwsbrief: De Blankenbergse schuit B1 Sint-Pieter van de VZW De Scute kreeg een nieuwe mast / Tentoonstelling Recht door zee. Navigeren van 1500 tot vandaag / Christiaan Clauwers / Zeiljacht Askoy II wordt definitief beschermd als varend erfgoed / Tewaterlating Bantrysloep «RESILIENCE»

Getijden juli

Bezoek aan VZW Save Askoy II in Zeebrugge bij de gebroeders Wittevrongel / de Droogdokkensite te Antwerpen wordt ligplaats voor lichtschip West-Hinder …

De Lierse kruisnetvisser

Als secretaris van het Felix Timmermans – Genootschap kwam Koen De Vriese regelmatig in Lier voor de bestuursvergaderingen. Al vlug was zijn …

Watererfgoed Vlaanderen VZW en de Directie van CEPA CV heeft het genoegen u uit te nodigen voor een bezoek aan de zeer interessante  …