Wie het verleden verwaarloost, hypothekeert onze toekomst

NIEUWE VOORZITTER
BIJ WATERERFGOED VLAANDEREN

– PERSBERICHT –

Na het overlijden in oktober 2021 van onze begeesterende voorzitter Jean-Jacques Westerlund, bood Kapitein Patrick Blondé zich aan om de functie ad interim-voorzitter op te nemen.

De continuïteit van de werking van Watererfgoed Vlaanderen is voorlopig verzekerd dankzij de fondsen die dankzij Patrick geworven werden.

De familie Westerlund blijft betrokken en Stephanie Westerlund is nu erevoorzitter van Watererfgoed Vlaanderen.

Patrick liet weten dat zijn taak er nu opzit en dat hij zijn functie als ad interim-voorzitter neerlegt.

Onze ondervoorzitter Ludo De Nijs heeft ook aangegeven dat hij het bestuur van Watererfgoed Vlaanderen verlaat. Hij blijft uiteraard geïnteresseerd in de sector van het watergebonden erfgoed en zal zich blijven engageren in een andere vereniging. We zullen ongetwijfeld nog regelmatig contact met hem hebben.

Patrick en Ludo vroegen aan Philip Streitz, die ook al vele jaren in de sector van het varend erfgoed actief is, om voorzitter te worden van Watererfgoed Vlaanderen. Een functie die hij en het bestuursorgaan aanvaardden.

Aan Frits De Waele werd gevraagd om de functie van ondervoorzitter op zich te willen nemen, wat Frits ook aanvaardde.

Beiden hebben gezegd hun nieuwe functies naar beste vermogen te zullen uitvoeren en kijken uit naar een verdere goede samenwerking met zowel het bestuursorgaan, de leden van Watererfgoed Vlaanderen en de verschillende overheden.

We starten nu ook terug met onze bezoeken aan leden van Watererfgoed Vlaanderen. De filmpjes die hier uit voortkomen krijgen inhoud in samenspraak met onze leden. Onze filmploeg met Danny Deckers, verantwoordelijke communicatie, en Els Van Hoof, montage en lay-out, komen graag samen met Philip Streitz ter plaatse.
met vriendelijke groeten,

Philip Streitz
voorzitter@watererfgoed.be

Frits Dewaele
frits.dewaele@watererfgoed.be

Danny Deckers
communicatie@watererfgoed.be 

Nieuwsbrief augustus 2022

In deze nieuwsbrief: Open Monumentendag 11 september 2022 / Bezoek de schepen van MPM / Ontmoetingsdag ETWIE / VNSM website / Liason Officers tijdens TallShipsRaces / De zeilen van STORMKOP, ook op de TallShipsRaces

Nieuwsbrief juni 2022

In deze nieuwsbrief: Ontmoetingsdag ETWIE / Tentoonstelling Michiel Coignet / Zomerworkshop in de School voor Scheepsmodelbouw / Geslaagde veiling bij de Vrienden van het Nationaal Scheepvaartmuseum / Grote opknapbeurt van het achteronder van de Mon Désir van Rijn- & Binnenvaartmuseum / Graanzuiger 19

Goed nieuws voor de gebroeders Wittevrongel en de vrijwilligers van Save Askoy II. Op 17 november 2021 kreeg het zeiljacht Askoy II de voorlopige bescherming als varend erfgoed.

Voorzitter ad interim

Watererfgoed Vlaanderen, en talloze andere verenigingen, zijn een charmante, begeesterende bezieler verloren. We gaan onze voorzitter, Jean-Jacques, nog erg missen met zijn …