Watererfgoed Vlaanderen

Onze vereniging is partner van de Verhalenwedstrijd van Bootmagazine Traveler. Dit is een open wedstrijd. Dus ook je familie, vrienden of relaties mogen vrij deelnemen.

Buiten dat er mooie wedstrijdprijzen te winnen vallen, worden de beste verhalen gepubliceerd in een special van Bootmagazine Traveler (voorjaar 2021). Met deze wedstrijd wordt de Stadshaven Antwerpen en de omgeving gepromoot bij het brede publiek en krijgt onze vereniging en haar werking extra aandacht.

We rekenen op jullie!

Verhalenwedstrijd Bootmagazine Traveler

Uitgangspunt verhalenwedstrijd

De Stadshaven Antwerpen en het Eilandje met de vele dokken, bruggen, droogdokken en de vernieuwde Scheldekaaien hebben vele bezienswaardigheden. Maar verbergen ook vele geheimen van vroeger en nu: boven en onder water, langs de kaaien of ondergronds. Stof genoeg voor een meeslepend, spannend of romantisch kortverhaal dat zich hier in deze Antwerpse buurten afspeelt.

Schrijf een kortverhaal (10.000 tot 25.000 tekens, incl. spaties) dat zich in hoofdzaak in deze Antwerpse stadsbuurten afspeelt, nu of in het verleden, fictie of non-fictie. Stuur het voor 25 februari 2021 door naar editor@bootmagazine.be  Iedereen met een vlotte pen en/of veel creativiteit kan deelnemen.

Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen

Elk jurylid (samenstelling wordt later bekend gemaakt) heeft 20 punten die hij of zij vrij kan verdelen over ten minste 3 inzendingen. De door de jury bekroonde kortverhalen worden in het voorjaar van 2021 gepubliceerd in een speciale editie van Bootmagazine Traveler (3.500 ex). Elke gepubliceerde schrijver ontvangt hiervan gratis 5 exemplaren.

Prijzen

Het verhaal met de meeste punten wordt beloond met een prijs van 500 euro (250 euro cash + waardebon van 250 euro), de drie volgende verhalen met de meeste punten ontvangen een waardebon van 250 euro. Daarnaast wordt een extra jeugdprijs (eveneens waardebon van 250 euro) voor het verhaal met de meeste punten geschreven door een jongeren onder de 21 jaar. De waardebonnen worden geschonken door Nassau Scheepsbenodigdheden.

Het reglement van de verhalenwedstrijd vind je hier.

Wij wensen je veel succes.

Leo Van Dorsselaer, uitgever en hoofdredacteur van Bootmagazine Traveler

foto © beeldbank Antwerpen